1. Home
  2. Hvad er crowdfunding
  3. Sådan vælger du en crowdfunding platform
  1. Home
  2. Reward crowdfunding
  3. Sådan vælger du en crowdfunding platform
  1. Home
  2. boomerang.dk
  3. FAQ
  4. Start et projekt
  5. Sådan vælger du en crowdfunding platform
  1. Home
  2. Låne crowdfunding (crowdlending)
  3. Sådan vælger du en crowdfunding platform
  1. Home
  2. Investerings crowdfunding (equity)
  3. Sådan vælger du en crowdfunding platform
  1. Home
  2. Donations crowdfunding
  3. Sådan vælger du en crowdfunding platform

Sådan vælger du en crowdfunding platform

Generelt

Når du skal igang med et crowdfunding projekt er det vigtigt at vælge den rigtige platform.

Idag findes der mange platforme at vælge imellem, men der findes to typer af reward crowdfunding platforme.

1. Den mange forskellige projekter (kategorier), vi kalder den platform for en horisontal platform. Bred ‘smag’ i projekter, og mange forskellige type brugere
  2. Den med færre projekter, men indenfor den samme kategori. Vi kalder den platform for en vertikal platform. ‘Ens’ projekter, og færre brugere men alle med samme interesse.

Overvejelser om platforms valg

Udover de oplagte, som skrevet under generelt, så skal du have undesøgt følgende – inden du vælger den crowdfunding platform du ønsker at benytte:

1. I hvilket land ligger platformen (regulering)
  2. Hvilken type brugere har platformen
  3. Hvad koster det at bruge platformen (oprettelse, succes fee, ‘det med småt’)
  4. Hvor mange følgere har platformen på SoMe
  5. Har platformen brugere i det geografiske område du ønsker at sælge dine produkter i
  6. Er der en velfungerende kundeservice, eller er det ‘selvbetjening’
  7. Står de penge dit projekt crowdfunder på en spærret konto i dit navn, eller står de på platformens egen konto
  8. Er platformen, eller dets underleverandører, registreret i det lokale finanstilsyns hvidvask register (KYC/AML)

Spørgsmålene er mange. Nogen er vigtigere end andre. Det er op til dig at finde ud af hvad der betyder mest for dig og dit projekt.

Danske platforme

Er dit crowdfunding projekt et dansk projekt, hvor du regner med at dine crowdfunders (køberne) primært kommer fra Danmark – eller Norden. Så vælg en dansk platform.

Danske projekter, med Danmark som hjemmemarked, har ingen fordel af at ligge på udenlandske platforme.

Ved at vælge en dansk platform er du også med til at vise andre, hvordan det skal gøres og du er med til at udbygge det danske crowdfunding marked.

Et dansk bogprojekt, på dansk, opnår bedre resultater ved at ligge på en dansk platform end en udenlandsk – bl.a. fordi de potentielle købere føler sig mere trygge ved at bruge en danske platform, der er reguleret efter dansk lovgivning.

Du er som projektindehaver også bedre stillet, hvis der mod forventning opstår problemer med platformen.

Selvfølgelig anbefaler jeg at du kigger på www.booomerang.dk som den første platform. Danmarks ældste og største platform 🙂

Valg af crowdfunding platform på 2 minutter

Updated on 3. oktober 2023